Program

PROGRAM

Vekstkonferansen 14.11.2018

Pris 1.290,- (inkludert frokost og lunsj).


PÅMELDING


08:00 - 09:00    

Innsjekk og frokost

 

09:00 - 09:15

Åpning

Hedda Foss Five, ordfører i Skien kommune ønsker velkommen.

Konferansier Niklas Baarli


Niklas Baarli er en av Norges tydeligste radiostemmer.

Etter 6 år i Verdens Rikeste Land på NRK P3 vekker han nå Norge på Radio1.


Niklas har blant annet dekket to storingsvalg og et kommunevalg for NRK1 og evner å balanserer fleip og alvor på enestående måte.


Han er treffsikker i sine obervasjoner og naturlig morsom i sin lune, men samtidig tøffe humor.

09:15 - 09:45

Siri Marte Apneseth

Alt er som før, men ingenting er det samme

 

Siri Marte Norder Apneseth har 20 års erfaring som journalist, redaktør - og nå som digital rådgiver. Hun har vært med på oppturene og nedturene i mediebransjen, og er opptatt av hvordan teknologi endrer måten vi lever, lærer og jobber.

 

Hun er en engasjerende, dyktig og en personlig historieforteller, og har en egen evne til å snakke om digital utvikling sammenflettet med personlige erfaringer.

 

Siri Marte er gjesteforeleser og foredragsholder. Hun holder også kurs og workshops for store offentlige organisasjoner og små lokale merkevarer. Felles er ønsket om å øke den digitale modenheten.

09:45 - 10:30     

Harald Magnus Andreassen

 

Sjeføkonom i SpareBank 1 Markets

 

Han er en profilert ekspert og kommentator innen økonomi. Han er utdannet samfunnsøkonom ved Økonomisk Institutt ved Universitetet i Oslo og har jobbet med bank, finans og økonomi hele livet. Andreassen er særlig opptatt av næringsøkonomi, aksjehandel, renter og økonomiske prognoser og fremtidsutsikter.

10:30 - 10:45     

Pause

10:45 - 11:00     

Prisutdeling

 

Prisutdelingen av "Gründerprisen" i regi av Telemark fylkeskommune. Vinneren er...?

Utdeling av Gunnar Knudsen prisen - Årets Entreprenørskapsklærer v/Skagerak Energi og Ungt Entreprenørskap

11:00 - 11:15

Ken Lien

Daglig leder i Cody

 

Nylig ble det klart at Telemarksklyngen Industrial Green Tech fikk status som Arena-klynge, og blir da en del av det som omtales som næringslivets landslag. Industrial Green Techs ambisjon er å bli verdens første klimapositive industriregion og levere innovative grønne teknologiske løsninger til det globale markedet.


11:15 - 11:45     

Maria Amelie

Gründer ABC

 

Basert på boken Alt eller Ingenting, har Maria Amelie samlet over 99 råd fra 30 norske gründere på tema som - Hvordan pitche investorer og hente inn kapital? Hva er en god ide? Hvordan rekruttere et team? Hva som skal til for å bygge opp en global bedrift? Amelie deler med deg historier om ulike gründere, motgang de har møtt på og hvorfor de lyktes.

 

Maria Amelie er en prisvinnende journalist og forfatter. Hennes bestselgerroman Ulovlig Norsk om hennes oppvekst førte til mye engasjement for flyktninger og en endring av norsk lov i 2011. I 2015 fikk hun prisen som beste Startup Journalist for hennes arbeid som teknologi-journalist i Teknisk Ukeblad. Det året ble hun gründer selv og startet eget forlag.

11:45 - 12:45    

Lunsj

12:45 - 13:30     

Moddi - Glenn-Kåre´s

Kraft & Kultur

 

Glenn-Kåre’s er norgesledende leverandør av viser om vannkraft og kraftkrevende industri. Duoen består av sivilingeniør Halvor Kjærås og visesanger Pål Moddi Knutsen, som deler en brennende fascinasjon for turbiner, smelteovner, stål og skrapgods.

 

Med gitar og trekkspill, flipover og flosshatt geleider Glenn-Kåre’s publikum gjennom det norske industrieventyret, fra den første sirkelsagen til månelandingen på Mongstad – og tilbake. Duoen blander engasjement for miljøet med teknisk kompetanse, humor og fengende melodier. Med høyt turtall og hjertesmeltende iver underholder og underviser de to om energi- og miljøpolitiske spørsmål som om det var den selvsagte lørdagsunderholdning for familien.

13:30 - 14:00     

Anita Kåss

Bli med på den medisinske reisen og hør hennes gründerhistorie

 

Forsker og lege Anita Kåss står bak et legemiddel under utvikling for leddgikt, psoriasis og MS.

En del av lisensen ble solgt til et japansk farmasøytisk selskap. Dette er den største lisensavtalen fra et norsk sykehus noensinne. Drivkraften er å vokse opp med en syk mor som døde av leddgikt da Anita var 13 år gammel.

 

På scenen har hun med seg Preben Hjallum fra prosjektet Helseinnovasjon Telemark, prosjektet fokuserer på å hjelpe gründere og etablerte helseselskaper med å realisere ideer, innovasjoner og forskningsprosjekter. Preben jobber også som FoUI ekspert ved Universitetet Sør-Øst Norge.

14:00 - 14:15     

Pause

 

14:15 - 14:45     

Emil Eriksrød

Styreleder og kultursjef i R8


Med sin store entusiasme, smittende engasjement og usedvanlige gjennomføringskraft har Emil Eriksrød og R8 Group satt inn støtet for å løfte nærings- og byutviklingen i Grenland. Politikere, næringslivet og befolkningen er med på å skape en større optimisme og positivitet enn vi har sett på lenge, noe Emil Eriksrød verdsetter høyt. 35-åringen, som hadde en lysende fremtid i Oslo som økonomidirektør, valgte å følge hjertet da han flyttet hjem til Skien.


Nå er han styreleder og «kultursjef» for 50 medarbeidere i R8, og er bl.a. særdeles opptatt av det nye hotellet og næringsbygget på Kammerherreløkka, Arkaden og Powerhouse Telemark. Sistnevnte prosjekt er selve hjertebarnet som representerer mye av det Emil brenner for: Bærekraftige prosjekter som er innovative og teknologiske, og som kan utvikles regionalt og nasjonalt.

14:45 - 15:30     

Magnus Lindkvist

Velkommen til fremtiden

 

Magnus Lindkvist kaller seg trendspotter og futurolog. Magnus Lindkvist foredrag tar opp emner som omverdensanalyse og trender, og bruker sin tid på å finne de seneste trendene verden over.

 

Han er utdannet ved Handelshøyskolen i Stockholm og UCLA, og er et aktivt medlem i det Amerikanske trendseminaret TED (Technology, Entertainment & Design) som arrangerer årlige konferanser med verdenskjendiser og har blitt litt av et symbol på intellektuelt liv på 2010-tallet.

 

Magnus Lindkvists intellektuelle akupunkturnåler består av en journalists kroniske nyfikenhet, en økonoms gedigne kunnskaper og en ubefridd rockestjernes tørst etter å trollbinde et publikum.

15:30 - 17:00     

Minglesone


Programmet er ferdig kl 15:30. Om du ønsker å bli igjen etter siste foredrag, er du hjertelig velkommen til å benytte inngangsbilletten din i Ælvespeilet bar i 1. etasje = 1 enhet drikke.


Kombiner noe godt i glasset med behagelig bakgrunnsmusikk, og del dagens opplevelser med nye og gamle kjente.


Tar forbehold om endringer i programmet.

Arrangeres i samarbeid med

© Vekstkonferansen 2018